Mihoen 10 minuten in koud water weken en daarna uitlekken.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan
gebruik. De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar
bakken; knoflook, gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele
minuten meebakken. Mihoen, selderij, witte kool en alle overige
ingrediënten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken;
zout naar smaak toevoegen. Neem de vulling van het vuur en laat het
afkoelen. Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de
vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing
op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat
plattere en bredere vorm. Verhit de olie en bak de loempia‘s met enkele
tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveertip: Serveren met o.a. Exotimex Mastersauce, Exotimex
Redi Pepre Sauce.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |