Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Loempia Sranang (Surinaamse loempia)

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten

4 theelepels Aji-No-Moto
2 theelepels Exotimex Knoflook
Exotimex Mastersauce
Exotimex Redi Pepre Sauce
1 Madam Jeanette peper
100 gram Kouseband
olie
8-10 takken selderij
zout
1 kleine witte kool
1 kleine witte kool
1 theelepel suiker
20 loempiavellen (diepvries)
100 gram mihoen
200 gram taugé
60 gram bamboescheuten
150 gram wortel (uit pot, fijngesneden)
250 gram kipfilet
1 grote ui

Bereiden

Mihoen 10 minuten in koud water weken en daarna uitlekken.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik. De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken; knoflook, gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele minuten meebakken. Mihoen, selderij, witte kool en alle overige ingrediënten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken; zout naar smaak toevoegen. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen. Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat plattere en bredere vorm. Verhit de olie en bak de loempia‘s met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveertip: Serveren met o.a. Exotimex Mastersauce, Exotimex
Redi Pepre Sauce.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cassave Soep
Koolhutspot met Masterbeef
Orgeade - Drink
Pork Surinam (Surinaams varkensvlees)
Moksie Alesi met Bakkeljauw en Cocosmelk

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes